Spiegel, doorkijkje en realiteit

Het eerste hoofdstuk van dit fictieve boek laat de lezer met een vette knipoog een afspiegeling zien van de Zorg en onze maatschappij. De personages vertellen niet altijd hun hele verhaal, luisteren niet goed en maken het daardoor onmogelijk om effectieve hulp te verstrekken of aanvaarden.

De erop volgende hoofdstukken tonen een doorkijkje naar mysterieuze oorden waar alles mogelijk lijkt. Of deze oorden echt bestaan of dat haar belevenissen zich in het hoofd van de verdwaalde vrouw af spelen is en blijft een raadsel. Belangrijk is dat Anneke's avonturen haar helpen haar verleden, heden, toekomst en geliefden te omarmen en koesteren. De weg naar een nieuw zelf blijkt dan een peulenschil.

In het laatste hoofdstuk keert Anneke terug naar de alledaagse realiteit. Is haar verhaal dan af gelopen? Welnee, het leven gaat gewoon door, de familie gaat op vakantie en de aarde draait nog steeds haar rondjes om de zon alsof er niets gebeurd is.